Какви са програмите за безопасност, здраве, производителност и почистване на пода, които организацията ви съблюдава? Всички тези важни аспекти могат да се подобрят чрез оптимално използване на съвременни възможности, които услугите с изтривалки под наем предлагат.

Подложките, предлагани от фирми за текстилни услуги, имат опции за персонализиране и функции, надминаващи тези, които вероятно ще намерите в стандартен промишлен каталог. Съществуват фирми, които отдават изтривалки под наем, продават и отдават под наем други текстилни продукти за многократна употреба, включително подложки за подове, които правят повече, отколкото само да осигуряват и почистват подовете. Те използват знанията си за днешните текстилни изделия, за да помогнат на клиентите да избират изтривалки, които най-добре отговарят на нуждите във всички области в техните помещения. Когато разглеждате поставянето на подложки, безопасността може би е е една от най-важните ви притеснения и основна причина за използването им.

Независимо дали мръсотията навлиза през входната зона под формата на дъжд или е резултат от разливане или процес на работа, тя представлява опасност от подхлъзване. Поради тази причина поставянето на изтривалки, на всички входни зони трябва да бъде приоритет за организацията ви. Доставчикът на текстилни услуги ще работи с вас, за да определи точните ви нужди, включително дължината и вида на подложката, които биха били най-подходящи за вашата работна среда. Има различни варианти за материали и дизайн на изтривалките. В помещенията със зони, които са предразположени към индустриално замърсяване, например пръски или преливане на течности може да се изисква поточно покритие за контрол на влажността.

В допълнение към абсорбиращата влага, подложките са предназначени също да предотвратят умората сред работниците, които трябва да стоят дълго време в изправено положение. Те са все по-популярни с цел грижа за здравето, предотвратяване на злополуки и за повишаване производителността на служителите. За работните помещения са налице анти-стрес килими, устойчиви на химикали, мазнини, нефт и животински мазнини, както и изтривалки с устойчиви на приплъзване повърхности и скосени ръбове. Антистатичните характеристики, осигурени от найлонови влакна с високо усукване, са конструирани така, че да разсейват статичността и да позволяват безопасна употреба в близост до чувствително електронно оборудване.

Съвременните опции за подложки също включват визуални фактори, които могат да повишат тяхната ефективност. На входа на заводите и в производствените зони например изтривалките със съобщения за привличане на вниманието могат да осигурят лесен начин за напомняне на служителите за значението на безопасността и други въпроси. Предлагат се с персонализирани съобщения за безопасност и разнообразие от графични дизайни. Също така предпазни подложки против умора за употреба в производствени и други работни зони с гранични цветове от черно, безопасно зелено, предупреждение жълто, предупреждение портокал и опасност червено, за да напомнят на служителите, когато наближават, навлизат или напускат опасните зони в средата.

През зимните условия се внася мръсотия през входа на сградата най-вече от обувки. Много организации закупуват входни подложки, за да помагат за улавяне на мръсотията, когато хората влизат в сградата. Въпреки това, макар че всяка подложка ще улови някаква мръсотия, стандартните винилови подложки са конструирани да се износват бързо. При тежки условия на движение, подложките, които не са много издръжливи, ще трябва да бъдат заменяни по-често.

За подобряване на издръжливостта доставчиците на текстилни услуги обикновено използват рогозки от нитрилен каучук, висококачествено каучуково съединение, конструирано да бъде трайно и да издържа на навиване и напукване при всякакви климатични условия. Купчината улавя по-голямо количество почви, прах и вода през влакната на изтривалката, като поддържа повърхността да изглежда чиста. Специализирани функции на изтривалките също могат да помогнат за подобряване на чистотата. Не на последно място е регулярното пране, поправки и доставки до клиента според уговорения график и нужди.

Например текстил, който предлага устойчивост на масла, мазнини и химикали, които могат да са полепнали по обувките, когато хората влизат в сграда, могат да бъдат използвани за намаляване на риска от хлъзгави повърхности и оцветени подови настилки. Когато работниците трябва често да минават през мръсотия, прах или кал, преди да влязат в сграда, външните подложки могат да допълнят вътрешните такива, като премахнат мръсотията от обувките, преди хората да влязат в сградата. Ако условията на външната среда често са мокри, могат да се намерят изтривалки със повишени възможности за задържане на течности.

Също така, антимикробните каучукови съединения могат да възпрепятстват растежа на бактериите и плесените върху повърхността на изтривалките, което помага да се намалят микробите, влизащи в сградата, дори преди служителите да достигнат до местата за работа. Това е особено важно в хранително-вкусовата промишленост и здравеопазването.

Независимо от функцията, всички изтривалки в крайна сметка се пълнят с мръсотия и частици, и се нуждаят от почистване. Мръсната изтривалка не работи ефективно и затова взета под наем ни дава възможност да разчитаме на професионалистите в поддръжката и правилната употреба.