Стари брошки – магнити за хладилник


Имате стари брошки, които ви се струват прекалено ретро, за да носите? Превърнете ги в красиви бижута за хладилника. Нужни са ви пистолет, силикон и магнит. С помощта на пистолета залепете магнита за брошката и вашето красиво бижу за хладилник е готово.

Стари лъжици и вилици – закачалки


Старите лъжици и вилици, които вече не използвате и които са понадраскани от миялнята и от използване, по-добре не изхвърляйте, защото никога не знаете за какво ще ви потрябват. Ако искате да постигнете винтидж визия в кухнята, извийте вилиците и лъжиците на две (и помолете приятел/гадже/съпруг) да пробие по една дупка на върха на дръжката. Заковете ги на стената и си имате чисто нова закачалка за кухненските кърпи за съдове и ръце.


Стар гевгир – малка цветна градинка

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
От много използване гевгирите често ръждясват (освен ако не са пластмасови). Когато това се случи е много трудно да им върнете стария вид. Затова трябва да помислите за нова употреба на старите гевгири. Ето го нашето предложение – напълнете ги с пръст, засадете малки цветя, поръсете с камъчета и поставете в градината.