Зимата е времето на плетените пуловери, меките мохери, дебели ръкавички. Това е времето, в което е най-подходящо да си изплетете дълъг, цветен шал. Нали не мислите, че плетенето е само за бабите? Напротив - с него може не само сами да си направите красиви и удобни дрехи, но и успешно да релаксирате и да се отпуснете след дълъг и тежък работен ден.
Ако не искате да носите дългия изплетен шал, може небрежно да го метнете върху дивана или стола. Меката прежда е приятна на допир и създава уют.

Възглавничките отиват на топло
Ако не искате декоративните ви възглавнички за леглото да се цапат бързо, може да ги облечете в плетени калъфки. Може да си направите сами или да купите от магазините за домашен текстил. Обикновено се продават с цип и поставянето и изваждането на възглавничклите от тях става много лесно.

В студените зимни дни ароматните свещи у дома създават невероятно настроение. Трепкащият пламък на фона на падащите навън снежинки е една от най-приятните ситуации, които можете да си създадете. Добавете и чаша вино и...

Одеяло с ресни
Ресните превръщат обикновеното тежко одеяло в закачлива и завивка. Докато четете, може да си завиете коленете с него, да го постелете на кожения фотьойл, за да ви е по-топло; с ресните пък винаги може да поиграте - като ги сплитате на плитка, връзвате на възли и т.н. Не се притеснявайте - после лесно се разплитат.

Меки и дебели килими
Напоследък ламинираните паркети изместиха персийските килими, черги и други постелки. Да, наистина по-лесно се почистват и не задържат прах, но дебелият килим е много по-удобен за детски игри (щади коленете и лактите), можеш дори да се изпънеш и да почетеш (не че няма други места в стаята) или да погледаш телевизия.

А мъркащо коте, което си играе с меко кълбо прежда в краката ви, е черешката на уютната домашна торта. Когато животинката се гушне у вас, бързо ще стопли и най-студените ръце и крака. А замърка ли, бързо ще се унесете в сладка дрямка.