Тогава домът се изпълва с положителна енергия, вдъхновяваща ни да преобразим интериора с пъстри украси, допълващи празничното настроение. 

#Букет върху яйца
За целта изберете няколко празни и изсушени яйца. Направете лек прорез в горната тънка страна на всяко яйце. Изплакнете. Боядисайте яйцата според техниката, която сте избрали, и ги наредете върху картонените им гнезда. Всяка дупчица покрийте с по едно цветче. Резултатът е красив и ефектен букет, който може да поставите в центъра на великденската трапеза.

#Лица върху яйца
Яйцата се изпразват от съдържанието им, като внимателно се пуква по една малка дупчица върху острия край на всяко яйце. След това се изплакват. Следват стъпките за сътворяването на семейство симпатични великденски яйца с лица. За майката: Направете V-образно деколте, като потопите долната част на яйцето в оранжева боя, като държите яйцето под ъгъл за около 30 секунди. Подсушете с хартиена кърпа. С помощта на перманентен маркер нарисувайте лицето. В горния отвор на яйцето поставете едно голямо цвете. За таткото: потопете долната страна на яйцето в зелена боя за около 30 секунди. Подсушете с хартиена кърпа. Нарисувайте лицето с перманентен маркер, а в отвора за косата поставете снопче трева. За дъщерята: Следвайте същите стъпки – потопете долната част в лилава боя. След това нарисувайте лицето, а на върха поставете стрък зелен мъх. За кучето: Потопете леко ненапуканият край на яйцето в оранжева боя. Подсушете и нарисувайте муцунката на куче. Не забравяйте ушите. В другия край поставете клонче листа за опашка. Накрая поставете яйцата върху стабилна основа.

#Великденски вази
Върху изсушени и продухани яйца направете тематични изображения чрез техниката декупаж. Пробийте горния край откъм тънката част на яйцето и поставете в дупчицата по едно или няколко стръкчета цветове по избор. Поставете яйцата в малки порцеланови, керамични, дървени или пластмасови мини поставки.

#Заешки силуети
Върху вече боядисаните яйца залепете по един стикер с изображение на зайче (или друг великденски символ – пиле, кокошка, кръстче и др.) С перманентен маркер очертайте краищата на лепенката с точки. Отлепете стикера, за да се насладите на очарователните силуети.

#Декорирайте бюфета
Може да направите великолепна декорация на бюфета, масата или друго ъгълче от дома си, като съберете четири клонки и ги завържете с лилави панделки в двата края, а по средата мушнете по едно-две лавандулови стръкчета. Големи цилиндрични стъклен съда напълнете догоре с боядисани в няколко цвята яйца – например в комбинация от жълто, лилаво, синьо и зелено. Пръснете декорациите сред блюдата и козунаците.

#Лале върху салфетка
Изящен акцент, който ще придаде стил и финес във великденската ви украса. Достатъчно е да поставите върху всяка платнена салфетка по едно лале и да го завържете отпред с фина цветна панделка.

#Великденска градина
Наредете в центъра на масата няколко плитки тавички. Покрийте ги с висока естествена или изкуствена трева. Мушнете сред тях и по няколко истински градински цветя. В краищата наредете по някое и друго боядисано великденско яйце.

#Шоколадови яйца върху трева
Шоколадови зайчета и яйца в компанията на големи стъклени съдове, пълни с желирани бонбони, и всичко това - красиво наредено върху декоративна трева в центъра на масата, е също чудесна идея за украса на великденската трапеза.