Знаете ли, че животните също се нуждаят от слънцезащитни продукти? Особено, ако са албиноси. Тяхната кожа и козина са изключително чувствителни към парещото слънце…

Малките албиноси кенгура в природния парк Сийвю прилежно биват пръскани и намазвани всяка сутрин. Интересното е, че на останалите представители на природния парк не се обръща толкова внимание, колкото на тези бебета с бяла козина.


Животинките толкова са свикнали с процедурата, че вече си затварят блажено очичките, предпазвайки ги от препарата


Още по-интересен ще се стори фактът, че Сийвю се намира на остров Уайт в Англия, а всеки, който е ходил или дочувал нещичко за характерното време на Острова, знае добре, че почти винаги е мрачно и облачно. Въпреки това, когато времето е по-хубаво, животните минават задължителна процедура по защита от слънцето.

Директорката на природния парк, Лорейн Адамс казва: „Нашите албиноси кенгура имат много деликатна кожа, която е предразположена към рак. Тяхната родина е Австралия и Тасмания, където по-скоро е влажно, така че нашите ветеринари препоръчват да ги мажем с висок защитен фактор – SPF50 през цялата година.

Единствените дни, в които животинките не получават доза SPF, е когато е много облачно и вали.