.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Жените имат по-малко деца, ако живеят с майките или свекървите си

Евгений Милов | преди 38 седмици
бременна жена
Отколкото тези, които живеят единствено със съпрузите си

Жените, които живеят с майките или свекървите си, раждат по-малко деца, отколкото тези единствено със съпрузите си.

Резултатите от мащабно изследване на учени от Университета на Виена сочат, че средностатистически жените имат повече наследници, ако живеят с партньорите си, отколкото споделяйки жилището с майките или свекървите си.

Проучването на австрийските специалисти сред 2,5 милиона семейни жени от цял свят опровергава битуващите разбирания на биолозите, че споделянето на дома с майката или свекървата окуражава младите дамите да имат повече бебета.

Вероятната причина за феномена е свързана с репродуктивната конкуренция, която все още съществува между младите родители с техните майки или свекърви, които все още не са изгубили напълно способността си да имат дете.

Както може да се очаква, и двете по-възрастни жени (майка и свекърва) имат известен биологичен интерес за повече внуци, но по-младите жени подсъзнателно чувстват, че не могат да разчитат на тях като баби в създаването на по-голямо семейство.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Royal Society Open Science".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?