.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо вече не четем приказки на децата

Евгений Милов | преди 39 седмици
родител и дете
Снимка: iStock
Родителите имат смартфони

Спомняте ли си дните, когато родителите ни четяха приказки като деца? Днес това вече е минало - родителите прекарват четири пъти повече време пред смартфоните, компютрите и другите електронни джаджи, отколкото да четат книжки на малчуганите.

Родителите прекарват над 90 минути пред устройствата и отделят едва 25 минути, за да четат книги на децата си, сочат резултатите от проучване на благотворителната организация "BookTrust" сред над 2000 родители на деца между 4 и 11-годишна възраст.

"Редовното четене на книжки от родителите развива въображението на децата по най-забавния и вълнуващ начин", заявява обаче Даяна Джерлад, изпълнителна директорка на "BookTrust".

Не само това, но днешните родители дори пропускат страници наред, "приключвайки" историята преди края на приказката или отрязват желанието на децата за втора. Причината? Половината са "прекалено уморени". Но това не пречи да стоят четири пъти повече пред екраните.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?