Братът близнак на актьора Аштън Кътчър - Майкъл, страда от церебрална парализа. Но отношенията помежду им доказват, че нищо не може да се изпречи на пътя ти, когато има обич и грижа. 

Майкъл Къчър се сблъсква с трудностите още при раждането си.

Като дете трябвало да преодолява проблеми с говора, зрението и развитието на двигателните умения. Но той не е бил сам в това. Семейството му много го подкрепяло.

"Мисля, че това наистина ми даде сила да преодолявам предизвикателствата и препятствията. Но научих много и общувайки с различни други хора. За съжаление в обществото на хората с увреждания се гледа като на различни. Справях се с тези трудности и продължавам да се справям с тях."

Защо лео Бианки попадна в болница - вижте във видеото

Церебралната парализа е заболяване, което може да се повлияе от физически терапии и много упорство. Благодарение на съвременната медицина обаче има лечения, които могат да подобрят съществуващите симптоми и цялостното качество на живот. За съжаление броят на хората с това състояние е доста голям и около 2-3 деца на всеки 1000 имат церебрална парализа. 

На 13 г. съобщават на Майкъл, че ще живее още 4 седмици

Когато Аштън научава, че животът на брат му е в опасност, той пожелава да дари сърцето си, за да спаси живота му. Братската обич отново е най-важното в този момент.

За щастие обаче семейството намира друг донор. Животоспасяващата трансплантация на сърце е начинът, по който Майкъл може да увеличи шансовете си за по-продължителен живот.

Това преживяване на косъм от смъртта било неговия сигнал за пробуждане, за да поеме контрол върху живота си. Той се дипломира през 1996 г., а по-късно получава бакалавърска степен по бизнес мениджмънт и финанси.

В публикация в социалните мрежи Майкъл позира като Супермен и публикува много емоционален пост: 

"Иска ми се да вярвам, че имам "S" на гърдите си, но не е така. Всъщност имам белег, който донякъде прилича на "S", и това е нещо, което ще продължи да ми напомня защо съм тук днес. В края на краищата всички ние сме супергерои!"

Въпреки че се бори със състоянието си, той се срамувал от него. През по-голямата част от живота си Майкъл се опитвал да крие проблемите със слуха, говора, зрението и неподвижността на дясната му ръка.

През 2003 г. брат му, Аштън Къчър, в желанието си да направи нещо добро, говори открито за него и състоянието му по националната телевизия.

Майкъл бил бесен. Той никога не е искал да споделя публично за това какво е да живееш с това състояние и не е искал да бъде лице на церебралната парализа. Не знаел обаче, че откритостта на брат му към света ще промени коренно посоката на живота му.

След това интервюто на актьора Майкъл получава обаждане от жена, която го моли да разкаже за преживяното на тържествено събитие. Той не бил сигурен дали може да говори за живота си в зала, пълна с непознати. Тогава дъщерята на тази жена, Бела, която също страдала от церебрална парализа, променила мнението му.

"Това сладко малко момиченце беше с толкова светла и голяма усмивка", спомня си Майкъл. "Нейната церебрална парализа беше в доста тежка форма и тя не можеше да говори. Осъзнах, че трябва да се освободя от срама, който изпитвах, и да бъда защитник на хора като Бела. Най-накрая бях готов да разкажа историята си и знаех, че благодарение на моят брат близка, тя ще получи голям отзвук".

Днес Майкъл е благодарен на брат си за това, че е говорил за него.

"Аштън ми направи най-голямата услуга, защото ми позволи да бъда себе си"

Аштън винаги е бил до брат си, за да му помага и да го подкрепя. А Майкъл му е безкрайно благодарен.