.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Зъболекар докладва майка на социалните, заради кариеси на детето

| преди 1 година
стоматолог
Снимка: iStock

Мелиса Лопез (САЩ) прибира децата си от училище, когато получава обаждане от Службата за защита на децата. В началото си мисли, че й се обаждат, за да я молят за дарение или нещо подобно, но само минутка след като служителката се представя поименно, разбира, че проблемът е друг.

Детският зъболекар е докладвал майка на социалните, заради неглижиране на проблема с многото кариеси, които имало нейното дете.

Преди няколко дни Мелиса води дъщеря си на зъболекар, който установява, че малката има между 8 и 10 кариеса. Лекуването им щяло да струва хиляди долари на семейството. Тогава майката взема решение да я заведе за консултация при още един специалист, за второ мнение.

“Другият зъболекар потвърди, че дъщеря ми има кариеси, но каза, че не са толкова много. Някои от тях били на млечните зъби на детето, които до няколко седмици щяха да се сменят. Посъветваха ни да изчакаме”, споделя Мелиса Лопез за CityNews Toronto.

Службата за защита на децата се активирала по сигнал на първия зъболекар.

След като разгледали всички медицински мнения и подробностите около случая, от службата все пак го прекратили и обявили обвинението за неосноватено. От Кралския стоматологичен колеж твърдят, че зъболекарите, също като всички други медицински специалисти, могат да съобщават за всякакви случаи на неглижиране на здравето на децата в Службата за защита на децата.

10 кариеса могат да са причина някъде по света да се потърси отговорност на майката за начина, по който тя отглежда децата си. А в България?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?