.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За тийнейджърската кожа. Сериозно

| преди 9 години
За тийнейджърската кожа. Сериозно
За един тийнейджър възпалената кожа може да е равна на нещо средно между "Апокалипсис сега" и "2012". Помогнете му. снимка:Thinkstock/Guliver Photos
Или как да помогнем на детето си да се справи с проблема

Пъпките и чрните точки по лицето не са нещо фатално. За един тийнейджър обаче, неравната кожа може да означава две неща: срам и неприятен социален натиск, защото не е перфектен.

Това, което е хубаво да направите за вашия тийнейджър, за да му помогнете да се пребори с този, както физически така и психически проблем, е следното: обяснете му, че пъпките и черните точки не спохождат само пубертети, а може да се видят и по лицата и на хора, преминали отдавна през този така болезнен период; научете го на безупречна хигиена, научетете го да има самочувствие и да отвърща с усмивка на неприятности от този тип. Ако акнето е наистина много и видимо е проблемно (възпаления, рани), заведете го на дерматолог.

Детето ви трябва от ранна детска възраст да има елементарни хигиенни навици. Ръка за ръка с миенето на зъбите и чистата коса, трябва да върви и чистата кожа.Научете го да използва необходими продукти за почистваме, независимо дали е момче или момиче.

Особено внимание трябва да се обърне на мазна кожа, тъй като тя е предразположена към поява на акне и разширяване на пори. Аптеките предлагат огромен асортимент от продукти. консултирайте се с фармацевт преди да купувато и нанасяте каквото и да било.

Не оставайте с грешно впечатление, дори кожата да е мазна, това не значи, че тя няма нужда от хидратация. Най-лекият и обикновен хидрратиращ крем ще свърши работа.

Тийнедйжърската кожа е чувствителна и трябва да се внимава как се третира, за да не останат трайни белези. Препоръчително е да се ползва ексфолиант един път седмично, максимум два, защото дори фини, частици могат да раздразнят и зачервят кожата.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?