.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За какво да внимавате, когато избирате сандали за дете между 4-10 години

| преди 3 години
сандали
Снимка: iStock
Колкото по-цветни, толкова по-щастливи деца

Критериите при избор на сандали за деца на възраст между 4 и 7 години са по-различни от тези за по-малките. Ако за прохождащите е важно да имат стабилност и обувката плътно да обгражда петата им, то стабилно ходещите и тичащи 5-годишни вече нямат нужда от подобна упора. При избора на сандали за деца от тази възрастова група, трябва да внимавате за следното:

За какво да внимавате, когато избирате сандали за дете между 1-3 годиниТри са най-важните неща, които не бива да пренебрегваме

Как правилно да изберем номера

Дължината на стъпалото на децата между 4 и 10 години е от 18 до 21 см. Разбира се, това са усреднени размери и винаги може да има изключения. Стъпалото на детето се измерва най-добре, когато то е стъпило на пода и пред палеца му поставите някакъв предмет – книга или кутия. Добре е петата му да опира в стената. Така ще фиксирате максимално детското краче, за да измерите най-точно. Вътрешната дължина на стелката обикновено е с около сантиметър повече. За да изберете най-подходящите обувки, трябва да знаете и обиколката на крачето. Тя се измерва с шивашки сантиметър в най-изпъкналата, широка част на стъпалото. С тези мерки може да изберете спокойно сандали дори малчуганът да не е с вас. Неговото присъствие обаче значително би облекчило избора, защото няма нищо по-добро от личния опит.

сандали

Цветове и картинки

При избора на сандали важи същото правило, както при избора на дрехи и мебели за детската стая – позволете детето да го направи. Да, на вас сигурно не ви харесва ярко розовият цвят, нито блестящите пеперуди, още по-малко картинките с кученца от Paw Patrol или Дора The Explorer. Но в света на детето тези неща са важни и интересни! Възрастните са свикнали да избират обувки в неутрални цветове, за да отиват на всички тоалети. Светът на децата обаче е максимално пъстър. И това ги прави щастливи!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?