Започваме с най-важното – слънчевите очила не са аксесоар, особено когато се касае за деца. Офталмолозите са категорични, че . Да сложите слънчеви очила на децата, та дори и да са на 2 г., не е моден писък, нито кифлеене. Това е необходимост и здраве. 

За най-малките

Очила с ластик или каишка
Те ще държат очилата върху лицето на детето. В противен случай то ще приеме новия предмет като играчка и постоянно ще ги бута. Разстегливостта на каишката е важна, за да можете лесно да ги поставяте на главите на малките човечета. Обърнете внимание и на друг детайл – ластикът трябва да е широк и плосък в частта, в която прилепва на тила. Това е важно за личния комфорт на децата.

Извити дръжки на ушите
Това също е особено ва жно за очилата за най-малките. Така те ще прилегнат плътно зад ушите и няма да падат, въпреки бурните детски игри.

UV филтър

Изберете лещи от лещи от поликарбонат. Той  блокира UV лъчите на 100%. Освен това ще запази стъклата от чупене.

Цвят

Както казахме, при слънчевите очила за деца не говорим за мода. Затова, когато става дума за оцветяване, нямаме предвид актуалното морско синьо. За игрите на открито и прекарването на по-голяма част от летния ден навън най-подходящо е оцветяването в кафяво. Високоенергийните (HEV) лъчи от видимата светлина се блокират най-добре от лещи, оцветени в тази гама.