Световният "Ден на бащата" за трета поредна година ще бъде отбелязан в Националния военноисторически музей в София (ул."Черковна" № 92, www.militarymuseum.bg). Инициативата е посветена на онази дълбока и топла връзка между бащата и детето, на която, като че ли, по-рядко отделяме винмание. Празникът ще се проведе в началото на лятната ваканция – 14 юни (събота) 2014 г., от 10.00 до 18.00 часа. Всички тактковци и техните малчугани ще имат възможност заедно да се забавляват и запознаят с чудесата на воинския свят. Те ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини и... иновативни детски играчки и вълнуващи атракции. Входът за тях, както и за постоянната експозиция на музея, ще е безплатен.

Продължава >>

Специално за събитието Българската армия (БА) ще представи бронирана колесна машина "Гардиън", военен автомобил "Хамър", автомобил Sand-cat, маркиран автомобил с повишена проходимост, въоръжение и други впечатряващи експонати. Осигурен е и свободен достъп до кабините на вертолет МИ-8 и самолет МИГ-21 БИС, както и до отделенията за управление на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ "Луна-М" и танк Т-34.

За радост на малките гости, пък и защо да си кривим душите, и за техните татковци, Светът на играчките ще посрещне всички с много игри, атрактивни забавления, фантазии и чудеса. Приказни герои и животни, кукли за куклен театър, приключения в космоса, радиоуправляеми джипове, конструктори на модели от областта на физиката, електротехниката,  метеорологията и двигателите с горивна клетка, рисунки с отпечатъци, образователни активни карти и разнообразни интерактивни изнендади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. Умалени модели на движещи се влакчета, симулатор с волан, различни видеоигри, възможност за пилотиране върху надуваема писта и още цял куп други изненади ще очакват и очароват малките и големи мъже – гости на празника.

Денят на бащата в НВИМ се организира със съдействието на водещия на „Стартер“ по БГ Радио – Симеон Колев, и с подкрепата на Министерство на отбраната, Съюза на българските автомобилисти, Балкан Стар, Оpel, Мегатрон, John Deere, Bobcat, Scania, Kosmos, Genesis, Siku, Djeco, Papo, Грозното Пате, Sport Depot,  Bigo Entertainment, Imaginarium, Pulsar, Bauhaus, Детска архитектурна работилница, Мотоексперт, National Geographic, NG КIDS, Walltopia, Lidl, EL TORO Mexican Grill, клуб „ЛеБГо“, Geo Trade, Garmin, Bosh, Клуб „Железопътен моделизъм“ – България, Клуб „БГТТ“, Clever Book и Cinema City.

Военноисторическият музей обещава да дари на всичките си гости един прекрасен ден, изпълнен с много вълнуващи емоции, познания и приключения!

За контакти:
Калина Хинкова – 0886 604 162
Лора Калагларска – 0887 866 742