„Мисията на последния пазител” – първата книга в епичната нова приключенска поредица „Вълшебните земи на Мидендхил”, ще зарадва читателите у нас, благодарение на издателство „Егмонт”. Романът ще отведе младите приключенци в далечен и фантастичен свят, в който доброто и злото са преплетени и нищо не е такова, каквото изглежда.

„Мисията на последния пазител” ще излезе едновременно в хартиен и електронен формат на 15 ноември. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store и Amazon, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, ciela.com и mobilis.bg.

ИСТОРИЯТА

Първата година в гимназията може да бъде много трудна. Но за Леонардо, с червена огнена коса и лице, изпъстрено с лунички, е много повече от трудна. По-скоро е направо кошмарна. Училищният хулиган го тормози, а Майя, по която си пада ужасно много, го приема единствено като приятел. Нещата не могат да станат по-зле, нали? Или пък могат?

В един ясен майски ден Леонардо започва да получава странни видения. Те не само го плашат, но и го отвеждат в непознат и чудат свят. Разстроен, той решава да се обърне за помощ към родителите си и любимият си чичо Виктор. Така момчето научава необикновена тайна: в центъра на вселаната се намира мистериозна земя, наречена Мидендхил и той е Последният пазител.

Без ясна посока и цел, Леонардо може да разчита само на помощта на Майя. Заедно двамата ще се изправят пред изключителни предизвикателства и ще осъзнаят, че съдбите им са свързани по необикновен начин.

КНИГАТА

„Мисията на последния пазител” излиза на книжния пазар в Италия в края на 2013 г. Това е първият роман за роман на Давид С. Мадзоли, част от мащабен проект, който включва увеселителен парк, интерактивен сайт и др. Гледайте трейлъра на книгата тук.

АВТОРЪТ

Давид С. Мадзоли е роден в Милано през 1980 г. През годините работи като дизайнер и скулптор на тематични паркове, артистичен директор за “Прада” и ТВ редактор за различни проекти на MTV и Sky.  
Посетете сайта на автора тук.