Продукти:
1. Месце агнешко – може от вратлето, от плешката или от бутчето близо до опашката
2. Представителите на Севера – нежно зелени борови връхчета и/или много млади кедрови шишарки
3. Представителите на Юга – авокадо, батат и морков, нарязани на тънки резенчета и бланширани за съвсем кратко в сироп от тръстикова захар (сироп е силно казано де, по-скоро водичката може да бъде само подсладена с 1 чаена л. захар)
4. Средно големи цели листа от прясно зеле и спанак
5. Стръкче риган, листенце мента и малка китка пресен джоджен
6. Чери доматчета и резенчета портокал за изкушение и украшение
7. Мнооого малко мандраджийско масълце или неароматизирано зехтинче

Начин на измайсторяване:
Агнешкото се нарязва на малки ситни мръвчици, които се задушават без вода и, разбира се, без мазнина. След като придобият златисто-кафяв цвят, се обръщат и се засипват – най-напред с ригана и джоджена, а после се изсипват размесените резенчета батати, авокадо и моркови. Следват боровите връхчета и кедровите шишарки. Покриват се с мозайка от листчета зеле, спанак и мента. Капва се масълцето и съдът се захлупва плътно. Оставя се да помъдрува върху печката на съвсем тих огън около 25-30 мин.

Сервира се, украсено с портокаловите резенчета и чери доматчетата. След като визуално му се насладите и наситите възприятията си, цялата тази красота (без портокаловите резенчета, е, може едно) отива под ножа на миксера.

В резултат получавате най-благоуханното и гальовно пастетче, което някога вашето бебе е опитвало. Спокойно можете да дегустирате и вие. :)