Лятото е идеалният сезон за семейно спортуване. Топлите вечери и дългите дни позволяват да бъдете с децата си не само през почивните дни, а и в свободното време след работа. Игрите и забаленията заедно са най-добрата "спойка", която може да иградите с вашите деца. Децата започват да спортува, когато видят положителния пример на своите родители.

Припомнете си игрите от вашето детство. Излезте в задния двор или в парка  и играйте на гоненица, на криеница, скачане на въже, тенис на маса, федербал и т.н. Децата обичат да виждат родителите си, участващи в спортове, доказващи смелост и сила на духа. Това е времето, когато можете да опознаете съседските деца и приятелите им. Вие самите ще се раздвижите, ще разберете интересите на децата си и ще имате теми за по-лесно общуване. Изградено приятелство в детството, остава вечно приятелство между децата и родителите.  

Разходка с колела е идеално решение за прекарване на 1-2 часа на открито всяка вечер. Освен това колоезденето е много добра тренировка за сръцето. То се превръща в универсално еко средство за придвижване в населеното място. Ако детето е малко, го научете да кара велосипед с помощни колела.

Задължителната вечерна разходка на домашния любимец може да направите заедно с по-дълъг маршрут в красивата част на парка или по улиците на квартала. Редовните разходки са добра тренировка на цялото семейство за излизането в планината.

Следват още предложения>>>

Отдайте се на щура игра и излезте да пускате хвърчило. Тази игра е доста увличаща, стига да има вятър. Забийте дартс някъде навън и се разделете на отбори, като направите състезание по хвърляне на стрелички по мишена. Друга игра за точност, които можете да играете на открито е хвърляне на рингове. Излезте с ролерите, за да  карате по асфалтовите алеи, но купете за всички каски и наколенки. Батут може да си сложите на двора. Скачането може да се превърне в забава за цялото семейство, още повече е отлична тренировка за цялото тяло.

Може вашите деца да се заинтересуват от аеробика, плуване или вдигане на тежести. Запишете ги заедно с вас в детски групи под ръководство на професионални инструктори.

В близост до всяко населено място има езеро или язовир, където дават под наем лодки, канута, каяци. Предложете на децата гребане, което е много полезен и приятен спорт. На много места предлагат: езда, пейнтбол, тенис, гмуркания и походи.

Използвайте лятната почивка и заедно изберете между голямото разнообразие от развлечения по време на ваканцията. Така ще може стъпка по стъпка да създадете спортен дух в своето семейство, а семейните спортове са предпоставка и за семейно здраве.