Смело ще нарушим едно правило, което родителите упорито се опитват да наложат на своите деца. А именно - Не си играй с храната! Предлагаме ви не само да си поиграете с храната, но и да се изцапате с боички, да се омажете с мастило и това само с една цел - да се забавлявате заедно с децата си и играейки си, да ги научите на нещо полезно. Предложението ни е - печати от плодове и зеленчуци.


За да си направите печати от ябълка, крушата и портокал, е достатъчно само да ги разрежете на две. Вътрешността им е с различни детайли, които при отпечатване, изглеждат много интересно. От по-твърдичките морков и картоф могат да се изрежат различни формички - звездички, сърца, усмивки, елха и други. Ако разполагате с пластмасови формички за сладки, притиснете към картофа, за да се отбележат очертанията. След това с нож изрежете излишното около звездичката.



Нанесете боичка и печатайте. Децата имат невероятна фантазия и отпечатъкът от плодове и зеленчуци е само основа да я развихрят. Така сребристият отпечатък от круша се превръща в рокля на принцеса, а отпечатъкът от портокал - в луна. А докато децата творят с печатите, използвайте времето да им разкажете колко полезни са плодовете и зеленчуците, какви витамини съдържат, как растат, какво може да се приготви от тях. Нищо чудно след тази забавна игра, детето, което до вчера не е искало да яде "гадни ябълки", от утре да започне да ги хапва с удоволствие, знаейки как с половин ябълка може лесно да отпечата криле на ангел.