Трябва да признаем, че днес магазинте за играчки са препълнени с какви ли не всевъзможни, забавни и очарователни артикули за малчуганите, а разнообразието е толкова голямо, че би могло да задоволи и най-причудливте вкусове. Но има случаи, в които фантазията на създателите им така се е развихрила, че резултатът не само ще ви изненада, но и ще ви шокира. Представяме на вниманието ви 10 от най-нелепите играчки за деца:

1. "Приятели завинаги" – плюшени ако и тоалетна хартия

Сред асортимента от детски играчки отскоро се подвизава един артикул с търговско название „Приятели завинаги”. На пръв поглед това са плюшени, с леко причудлива форма, усмихнати създания. Когато се вгледате в тях обаче, ще откриете, че пред вас стоят засмяно руло тоалетна хартия и голямо ухилено ако...?! Определено последното нещо, което един родител ще купи на детето си е подобен „атрактивен” подарък. Но знае ли човек. Някой пък може да оцени хумора и смеха, който създателите са се опитали да вложат в творението си?

2. Гърне на колела

Последен писък в модата на бебешките гърнета е това очарователно подвижно конче-гърне. Тук обаче не можем да не похвалим замисла на създателите му. Идеята е да се помогне на трудните деца, които отказват да използват тази така необходима за ранната възраст полезна вещ. А новото подвижно "повече-от-гърне” съчетава в дизайна си полезното със забавното. И докато за някои е смешно и нелепо, за други е превъзходно средство да приучат капризния малчуган към гърнето.

3. Бебешка перука

Добра новина за мамите, които се притесняват от липсата на буйни къдрици при малките им, непроходили още, принцеси. В детския магазин се предлага богат избор от перуки с готови модни прически за бебета?! Това пък от друга страна ще спести на по-претенциозните и взискателни мами ходенето при фризьора.

4. Блузон "Сгушено бебе" (The Baby Snuggie)

Малкият страдалец на снимката едва ли е доволен от липсата на ръкави и крачоли. Да не говорим за майката, която изглежда като извънземен с две лица. Облечените в подобен блузон лесно могат да уплашат не само щъкащите в парка малчугани и суеверните им баби, но и всички останали, решили да се поразходят наоколо.

 

5. Едно ужасяващо мече Теди

Това ужасяващо мече Теди, така безмилостно ръчно зашито, вдъхва не особено приятни емоции. За жалост види се, че темата за зомбите безпардонно превзема и света на добрите стари плюшени играчки.

6. Кукла-кърмаче

Истина е, че проявата на майчин инстинкт при малките момиченца е безспорен факт. Играта с кукли е естествено явление още от зората на човечеството. Но не ви ли се струва, че да се предлагат на 3-4-годишните "майки” кукли-кърмачета заедно с изкуствен бюст е вече прекалено. Едва ли едно толкова ранно втълпяване ще изиграе положителна роля и ще помогне да се възпита по-силно майчино чувство.

 

7. Раждаща кукла

Същото можем да кажем и за тази, меко казано, шантава играчка, с още едно допълнение. Неадекватният за психиката и възрастта на едно дете натурализъм едва ли ще окаже някакво възпитателно въздействие. По-скоро ще подейства объркващо. Няма да помогне и в обучението на една бъдеща акушерка.

8. Пишкаща и акаща кукла

Такава кукла по-скоро би била от полза на обчаващи се млади бъдещи родители – мами и татковци. Ежедневното преповиване и почистване на куклата по-скоро би отегчило детето, отколкото да възпита у него хигиенни навици.

 

9. Бебешки парфюм

Извинете ни, но бебешки парфюм не ви ли звучи като: "на свинче-звънче”? И категорично смятаме, че няма по-сладък аромат от този на ококорено, засмяно и изкъпано бебе.

10. Поддържащи бебето възглавнички във формата на големи длани

Добре известно е на родителите, че на бебетата в кърмаческа възраст им се случва често да повръщат, дори и на сън. За целта дизайнерите са създали възглавници във формата на големи длани, които лесно могат да се нагласят така че да придържат бебето в определена поза – както в случая например – на една страна. Идеята не е лоша като функция. Но с дизайна явно създателите са прекалили. Ефектът е като да гледаш две отрязани ръце, които прегръщат бебето ви. Зловещо, нали?