Типи Дегре се ражда през 1990 година в Намибия, Африка, където родителите й работят като фотографи на свободна практика. Нейните приятели и игри са доста по-различни от тези на всички останали деца. Сред приятелствата, които Типи ще запомни за цял живот, са това със слона Абу, леопарда J&B, лъвове бебета, жирафи, жаба, крокодил, мангуста, зебра и дори змия.

Уилбър – кучето корги, което бди над малката Клер>>

До десетата си година тя живее в Африка, а родителите й запечатват всички приказни моменти от детството й. Когато се връщат в Африка Типи не може да се приспособи към обстановката в училище и към съучениците си, защото самата тя казва „Нямам приятели тук, защото никога не съм виждала деца. Единствените ми приятели са животните.”
 

Родителите на малката Типи издават книга с нейните приключения, която през 2001 година се превръща в бестселър. По-късно се завръща в Африка, за да заснеме 6 документални филма за Discovery Channel. Известна е и като дресьор на лъвовете в известното приключенско шоу „Форт Бояр”.

Вижте първата годинка на слончето Лили, събрана в две минути>>

Днес Типи е на 23 години и учи кино в Париж, но всички я помнят като малкото момиче, което оприличават на женския вариант на Маугли от „Книга за джунглата”.