.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Татянин ден е - 12 януари!

LadyZone.bg | преди 4 години
света татяна
Името Таня на латински означава устроителка

Света Татяна произлиза от богато семейство, живеещо в духа на християнските норми. В периода, когато е живяла, вместо малолетния Александър Север управлявали наместници, които били противници на християнството. Възпитана в духа на христянското милосърдие, Татяна се отказала от светския живот и се отдала изцяло на молитви.

Младата Татяна била заведена в храма на Аполон, с цел да се откаже от вярата си. Когато тя отказала, била подложена на жестоки мъчения - очите й били избодени, а тялото й рязано на парчета. След всяко мъчение раните на Татяна тайнствено заздравявали. Единственото, за което се молела Татяна, било Бог да се докосне до сърцата на мъчителите й. Молитвите й били чути. Осмината слуги, които я измъчвали, не само прекратили мъченията, но и я помолили за прошка и приели християнството.

Владетелят не бил доволен от развоя на събитията и слугите били обезглавени. На следващия ден било заповядано девицата да бъде хвърлена на дивите зверове. За изненада на всички обаче, изгладнелият лъв, започнал да се гали и да ближе нозете й. От страх и другите езичници да не приемат християнството, владетелят заповядат Татяна да бъде обезглавена.

В Русия празникът, наречен Татянин ден, се отбелязва като ден на руските студенти.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?