От 7 януари всяка събота от 15 ч., само по bTV, в дванайсет последователни серии ще можете да проследите отблизо радостите и предизвикателствата на родителите, които съпътстват отглеждането на децата им в България.

Документалното риалити този път засяга най-важните години в развитието на личноста: от раждането до първите му стъпки в училище. Предаването показва проблеми, с които повечето от нас, родителите в България, се сблъскват ежедневно, но често остават неизказани и нерешени.

В "Такъв е животът – Да бъдеш родител" за първи път майките ясно изразяват страховете си, с които се сблъскват, докато се подготвят за раждането на децата си. Притеснява ги отношението на лекарите, на социалните служби, а понякога и липсата на достатъчно информация за този изключителен момент от живота им.

В предаването ще видите ситуации от реалния живот, свързани с грижата за децата с увреждания, помощта за самотните майки или пък отношенията между различните поколения, ревността на по-големите деца към бебето или пък необичайни, като това да си ученик, наравно с децата си.

Предаването е част от кампанията на УНИЦЕФ за ранно детско развитие – Да пораснем заедно.

Ето и част от героите на „Такъв е животът – Да бъдеш родител”:

Даниела и Божидар Въткови от София, които са родители на тригодишните близнаци Ники и Моника. Семейството вече повече от половин година се бори с бюрокрацията на институциите, за да настанят и двете си деца в детска градина, въпреки диагнозата аутизъм на едното от тях.



Олга Дукат, която наскоро стана майка за трети път, е една от малкото представители на новата професия „дула” в България – специално обучена жена, която оказва подкрепа и помощ на майката по време на раждане.

Даниела Пантелеева, майка на 4-годишния Тома, която сама отглежда сина си, работи и все още е студентка.

Емилия и Ивайло, наскоро станали родители на малката Елия, след 5-годишна борба в клиниките по стерилитет.