На 26 октомври (събота) д-р Лари Коен ще посети за втори път България, за да изнесе лекция пред българските си почитатели на тема „Родителството като игра 2 – как да разчитаме езика на детската емоционалност“.

Това е второто гостуване на световноизвестния лекар, психотерапевт, игрови терапевт и автор на книги за родители, по време на което д-р Коен ще изнесе две лекции. В тях ще засегне темите за преодоляване на детската тревожност и страхове, както и възпитаването на уверени личности и щастливи хора. Д-р Коен ще обърне внимание и на някои от по-важните теми от книгата "Родителството като игра" (оригинално заглавие Playful parenting, преведена на български като "Децата, родителите, играта"), която бе темата на изключително успешната му лекция миналата година.

Както и предишния път, лекциите ще бъдат последвани от уъркшоп, в който ще могат да участват 12 двойки родители и техните деца, по време на който д-р Коен ще покаже как се прилага на практика философията за игровия подход в общуването и възпитание на децата. До уъркшопа ще бъдат допуснати неограничен брой посетители, които искат да наблюдават игровия подход в действие.
За улеснение на родителите, които искат да посетят лекцията с децата си, организаторите от списание „Първите 7“ са се погрижили да осигурят аниматори, детски работилници и дори турнир по мини-голф за по-големите деца.

 

Продължава >>>

 


Д-р Лорънс Коен е лицензиран психолог, специализиращ в детската игрова терапия. Освен със своята успешна частна практика, той се занимава активно с изнасяне на лекции и консултации на училища, преподаватели и специализирани класове за игрова терапия. Д-р Коен е автор на редица успешни книги в областта на детската психология, като издадената в България "Децата, родителите, играта" придоби изключителна популярност сред българската публика.

“Родителството като игра означава да се присъединиш към децата в техния собствен игрови свят, фокусирайки се върху изграждането на връзка с тях и оставяйки ги те да водят. В повечето случаи само четенето за това не е достатъчно и е нужно практическо прилагане на съветите и насоките. Именно за това съм отново тук в България – за да приложим заедно с родителите на практика, всичко, за което са чели в книгите ми и да продължим диалога си след успешната ни първа среща миналата година“, каза д-р Лари Коен.

Събитието ще се проведе в Интер Експо Център.

Билетите за лекцията на д-р Лари Коен са вече са в продажба в мрежата на Ticketstream.