.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Стресът при развод разболява двойно децата

Евгений Милов | преди 1 година
развод
Снимка: iStock
Причината е конфликтното поведение на родителите при раздялата

Децата на разведени родители са двойно по-застрашени от развитие на здравословни проблеми с червата, кожата, нервната система, половите и уринарни органи. 

Резултатите са от изследване на испански учени сред 467 деца между 2 и 18-годишна възраст с разведени или живеещи заедно родители.

Негативни ефекти върху здравето се проявяват заради поведението и неправилният подход към ситуацията от страна на родителите при раздялата, а не вследствие от самия развод.

"Силният конфликт между родителите затруднява запазването на добрите отношения", заявява ръководителят на изследването Мария Мартинес.

"Децата често преживяват токсичен стрес, ако са поставени в подобна ситуация за по-продължителен период в семейството", пояснява специалистът от университета Сантяго де Компостела.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "European Journal of Education and Psychology".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?