Точно преди 6 месеца лъчезарната синоптичка на bTV  стана майка на малкия Светослав. Днес Стаси Цалова е повече от щастлива. С таткото Данчо си разпределят грижите за бебето. Една от важните отговорности, които е поел бащата, е специално къпане на бебето във вана с потапяне под зоркия поглед на инструктор.


Плуването за бебето развива двигателните способности, които е трудно да бъдат развити в друга среда. Това оказва положителен ефект както за здравословното, така и за психическото и емоционалното състояние на мъниците.


Самата Стаси разбрала за тези упражнения, когато Светослав бил само на един месец, но дочула и, че трябва да навърши 3 месеца, за да води на подобни упражнения. Оказало се, че упражненията във вода трябва да започнат преди навършването на месец, защото тогава бебетата се страхуват най-малко от водата и най-добре им се отразява.


„Виждаме много положителни промени след тренировка. Още след първата, когато дойдохме, детето много риташе с крачетата на другата сутрин. Което е голяма постижение на 3-месечна възраст. След това то започна да стои и да ходи във ваничката, в която плува във вкъщи”, обяснява Стаси за първите усещания и ползи от плуването за малки Светли.

Видеото с къпането на Светослав може да видите тук.