С настъпването на по-топлите пролетни дни от годината и наближаване на лятото все по-често родителите водят децата си на навън, които се характеризират с големи тълпи от хора - фестивали, увеселителни паркове, зоологически градини, карнавали и прочее събития на открито.

Специален "съвет" от калифорнийско полицейско управление стана истински хит във Фейсбук, помогайки на родителите да бъдат подготвени в случай, че изгубят детето си в тълпата от стотици и хиляди хора. 

Родителите на малки деца трябва да напишат телефонния си номер върху китката на хлапето и го покрият с помощта на "течна лепенка" за рани на кожата, така че да може бързо да се установи контакт с тях, в случай че се отдели.

Към "временната татуировка" с химикал можете да добавите и "Ако се загубя, позвънете на..." към номера на мобилния телефон.

Също така родителите трябва да му направят снимка с мобилния телефон от сутринта на събитието, така че да има актуална информация за облеклото и прическата на детето, което ще помогне за разпознаването му сред останалите хора.

За публикацията полицаите от Кловис се вдъхновяват от идеята на майката и блогърка Чериш Макклиманс. Съветът е споделен над 37 000 пъти до момента в социалната мрежа, като полицаите го публикуват за втори път след голямата популярност от първото споделяне.

Да изгубиш детето си в тълпата е ужасът на всеки родител. Затова се пригответе за празничните дни!