Лято е. Топло е, а слънцето пече ли, пече. Всичко е зелено и красиво, независимо дали сме навън или в офис. Ако и вие усещате завладяващата лятна енергия, представете си вълнението на домашните ви любимци, тръпнещи в очакване за деня, когато ще тръгнете на път към морето. 

Да, в разгара на лятото искаме да се наслаждаваме на слънчевите лъчи, но сезонните удоволствия са обвързани с ред въпроси, включително - Как да се предпазим от вредните UV лъчи? Как да се грижим за кожата си през летните горещи дни? Как да защитим очите си през лятото? и т.н.

Списъкът е дълъг. За нас - хората е лесно, знаем какво и как да направим предвид обстоятелствата за разлика от домашните ни любимци, които разчитат на нас, з да се погрижим и за техните комфорт и защита.

Кой е казал, че само ние имаме потребност да носим слънчеви очила? И кучетата обичат модата, а и заслужават да бъдат предпазвани от ярките лъчи - предвид заострените им сетива и свръхчувствителност. 

Основната причина, поради която ние, хората, носим слънчеви очила, е, за да се намали количеството на ултравиолетова (UV) светлина, на която са изложени очите ни всеки ден. UV лъчите не само могат да причинят дискомфорт на зрението ни, но и при продължително излагане на тях могат да доведат до свързана с възрастта катаракта (перде на очите).

И сега по темата. Необходими ли са слънчеви очила на кучето ви или просто това е ненужен аксесоар, с който стопаните кичат любимците си?