Сигурно никога не сте си поствяли за цел да броите колко често се скарате с половинката. Британски учени обаче го направиха. И фактите са повече от стряскащи: двойките се карат 7 пъти на ден, общо 2455 пъти в годината.

А поводите, те са познати до болка на всички: най-честите причини за скандали са парите, ленивостта и липсата на внимание от страна на партньора. Хъркането, шофирането с висока скорост и какво да се сготви за вечеря също са чести източници на напрежение, сочи изследването, проведено сред 3000 души, съобщава БГНЕС.

Сексът става повод за 87 скандала на година, а 67 са свързани с факта, че партньорът не казва "обичам те" достатъчно често. "Факт е, че ежедневните спорове са част от нормалната, здрава връзка. За съжаление изследването ни показва, че двойките се карат по седем пъти на ден и макар да става дума за дребни неща, това все пак е много", отбелязва Ники Селърс от застрахователната компания Esure, която осъществила изследването.

Парите, прекаленото харчене и сметките са сред 10-те най-чести поводи за скандали. Изследването показва също така, че средностатистическите двойки се карат за възпитанието на детето 88 пъти на година, а други 79 кавги са предизвикани от глезенето им. Домакинската работа също е честа причина за спорове, като животът в "мръсна къща" води класацията с 90 скандала на година, 88 са свързани с мръсни съдове, а 80 са за калните стъпки в къщата.


Изследването показва още, че споровете на двойките не се ограничават само до война на думи. Една трета признават, че вербалният спор е последван от чупене на съдове и мебели в къщата.