Средностатистическата съпружеска двойка контактува не повече от 2 1/2 часа дневно. Това твърдят американски учени, наблюдавали над 300 семейни двойки.

В тези два часа и половина са включени 54 минути прекарани заедно пред телевизионния екран, половин час за съвместно ядене и 24 минути съвместна домашна работа.

Във времето, което съпрузите прекарват заедно, не е включен сънят заедно. Всъщност непосредственото общуване между двамата се равнява на не повече от 40 минути дневно.

Ситуацията се подобрява малко през уикенда: тогава съпрузите прекарват заедно цели 31 /2  часа, като времето за съвместно гледане на телевизия се увеличава.

Битовизмите и постоянната работа, която много от хората довършват вкъщи след цял ден работа в офиса, водят дотам, че любящите съпрузи на практика престават да разговарят един с друг.

Според експертите мъжът и жената прекарват най-много време в работата си или в занимания с децата, което се отразява пагубно върху любовните им отношения. Това често е причина за развод.