Според неотдавна проведено британско изследване качествата на хората могат да се определят само въз основа на датата, на която са родени.

Още повече – месецът, в който сте поели дъх за първи път, предопределял успеха в университета, работата и обществения ви живот като цяло.

И тъй като и на нас ни стана интересно – ето как се стигнало до тези изводи – бил проведен експеримент – изслдвани са 48 500 британски момчета и момичета. Резултатите от него показали, че най-добрите академични постижения имали родените през септември.

Най-ниски резултати в училище имат децата, родени през август. При тях е около 20% по-малко вероятно да бъдат приети в престижни университети като Оксфорд или Кеймбридж, съобщава БГНЕС. Родените през август е 2,5 пъти по-вероятно да имат проблеми в отношенията с колеги или съученици. Те по-често имат ниско самочувствие и липса на доверие в самите себе си.

Какво се е оказало за родените през останалите месеци? Е, това не знаем, но сме сигурни, че учените са изскочили с "интересни" заключения и за тях.