Самотен цар един ридае, че партията своя ще загуби. Да победи със трима той желае, но във играта тези трима ще погуби... Какво ли се крие зад тези загадъчни думи? Това е поредната мистерия, пред която се изправят Джейсън, Джулия и Рик в третата книга за Юлисес Мур – „Къщата на огледалата”, вече в книжарниците. Тя отново ще поведе младите читателите на вълнуващо пътешествие във времето. И в този роман ги очакват много заплетени тайни и загадки, екшън и най-различни приключения. Нека сега да надникнем в историята на книгата...

КНИГАТА >>

Джейсън, Рик и Джулия са отново във Вила Арго и нямат да търпение да се отправят към следващото си пътешествие през времето. Но децата бързо откриват, че Килмър Коув в настоящето крие не по-малко мистерии от която и да е било дестинации в миналото. Тримата приятели са изправени пред нова загадка, когато научават за Къщата на огледалата и нейният създател – ексцентричният изобретател Питър Дидалъс. Близък приятел на Юлисес Мур, Дедалус е изчезнал преди много години. Но преди да потъне вдън земи, той е укрил опасна тайна за Вратите на времето в необичайния си дом. За да я разкрият, близнаците и Рик ще трябва да премерят сили с интелекта на неуловимия изобретател... и да действат бързо. Дали ще се справят с разшифроването на енигматичните улики и разбулването на тайната преди Обливия Нютън да ги e изпреварила? Ще узнаете от третата книга от приключенската поредица за тайнствения Юлисес Мур!

 

ОТЗИВИТЕ >>

Поредицата, която разбулва тайната на Юлисес Мур, започва да излиза през 2004 г. в Италия. Превръща се в безспорен бестселър с близо 2 милиона продадени екземпляра, преведена на 24 езика, сред които английски, френски, немски, испански, руски, корейски, китайски и японски.

В България „Вратата на времето”, първата книга за Юлисес Мур, се появи на книжния пазар на 10 юни 2013 г., последвана от „Дюкянът на забравените карти” на 2 септември. Младите читатели ще останат очаровани и от третата книга в поредицата – „Къщата на огледалата”. „Роман, изпълнен с екшън и най-различни мистерии за разгадаване. Идеален за почитателите на приключенските сюжети”, коментират от School Library Journal. А изумително красивият дизайн на корицата и оригинално поднесеното съдържание ще допадне както на момчетата, така и на момичетата, почитатели на приключенията.

 

АВТОРЪТ >>

Самоличността на Юлисес Мур продължава да бъде загадка. Записките му, които проследяват приключенията на Джейсън, Джулия и Рик, са открити и предадени за публикуване от италианския кореспондент Пиердоменико Бакаларио. Мистерията на Юлисес Мур предстои да бъде разбулена...

 

КОНКУРСЪТ >>

Ако искате да спечелите комплект от трите книги в поредицата за Юлисес Мур – „Вратата на времето”, „Дюкянът на забравените карти” и „Къщата на огледалата”, опитайте късмета си в новата ни игра. Отговорете на въпроса: „Коя беше любимата ви приключенска книга в детството?

Отговорите си оставяйте като коментар под статията. В конкурса участвате само с един отговор до 22 ноември 2013 година. Имената на двама късметлии ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!

Кой спечели миналия път >>

 


 Комплект книги на Стефъни Пъркинс: „Целувка за Ана” и „Звезди за Лола” печелят:

potterhead97

dmx4eto19

Честито! Нека очакват имейл от нас, а на останалите късмет в новия ни конкурс!