.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Привилегията да си приятел с морския готвач

Антония Михайлова | преди 7 години
417561.jpg
<em><strong>Снимка: Антония Михайлова, LadyZone.bg</strong></em>
Риба поне два-три пъти седмично

След игрите с вълничките и забавленията на пясъка, по пладне идва ред на огладняването и на моя малък голям авер Готвача. Приятелството с него, бих казал, е истинска привилегия. Всеки обед той ме посреща с нов специалитет. Благодарение на него вече съм любител и ценител на рибката и морската кухня. 

Всички диетолози препоръчват риба поне два-три пъти седмично,

стига да сте закръглили годинката. Освен прекрасните вкусови качества обаче, различните риби, миди, скаридки, рачета и калмарчета, за по-чувствителните носят опасност от алергии. Затова и захранването специално с морски дарове, чичковците доктори препоръчват да започне след навършването на две и половина – три годинки.

Тъй като самият аз съм близо на годинка и половина,

що се отнася до рибката, бих си я похапвал по всяко време – и като предястие, и като супичка, и като основно блюдо –  маринован печен карагьоз на жар, например.

Да не забравяме,

че рибката е най-мощният богат източник на полиненаситени мастни киселини и незаменим доставчик на безценни минерали и витамини.
 

Ваш Мишо, приятелят на морския готвач :)

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?