Кой е на корицата на най-новия пети брой на списание „Принцеса“? Ще ви подскажем. Косата й е дълга над 21 метра, тежи повече от 4 килограма и притежава вълшебни свойства. Досетихте ли се вече?


Да, става въпрос за Рапунцел, главната героиня в петдесетия пълнометражен анимационен филм на „Дисни“ „Рапунцел и разбойникът“. В началото на октомври миналата година тя беше приета в семейството на принцесите на „Дисни“ на официална церемония в двореца „Кенсингтън“ в Лондон.


Интересни подробности около история на Рапунцел:

-    Музиката в анимационния филм „Рапунцел и разбойникът“ се базира върху рок парчета от 60-те години на ХХ век. Автор е Алън Менкин, спечелил общо 8 Оскара за озвучаването на „Малката русалка“, „Красавицата и Звяра“, „Аладин“ и „Покахонтас“.

-    Визуалният стил на анимацията е до голяма степен вдъхновен от романтичната картина „Люлката“ (1767) на френския художник Жан-Оноре Фрагонар, творил в стила рококо.

-    Първоначално името на чаровния разбойник Флин е трябвало да бъде Бастиан.

-    Рапунцел е десетата принцеса на „Дисни“ след Снежанка, Пепеляшка, Аврора, Бел, Ясминa, Ариел, Покахонтас, Мулан и Тиана.

-    Финландският студент по графичен дизайн Jirka Väätäinen започва доста интересен проект през миналата година. На своя блог той качва авторски рисунки, които представят принцесите на „Дисни“ като реални хора. Ето как би изглеждала Рапунцел.


Най-новите приключения на Рапунцел и останалите принцеси на „Дисни“ ще увлекат децата в игри и забавления от пети брой на списание „Принцеса“, който е на пазара от 19 май. В него малките принцеси ги очакват не само много вълшебни приключения с дългокоската и други любими героини като Ариел и Аврора, но и съвети как да направят перфектната кошница за шаферки (за сватбата на Рапунцел, разбира се) и още много други принцески задачки и игри.