„Приказки за приятелството от Голямата гора” на „Егмонт България” е от четири очарователни истории. Те са написани така, че да покажат на малките деца какво означава да си истински приятел. Малчуганите с удоволствие ще проследят приключенията на Мечо Пух и компания, докато те се учат да споделят и да се грижат един за друг, работят заедно, тъгуват, когато са разделени, и изграждат трайни приятелства. Вижте какво съдържа всяка една книжка:

„Портрет на приятел” е за уважението към различията


Прасчо решава да нарисува портрет на всеки свой приятел в Голямата гора, но се сблъсква с неочаквани предизвикателства. Накрая той намира начин да нарисува картините, които иска, и открива колко неповторим и изключителен е всеки един от тях.

„Скачай с мен” е за откриването на доброто в приятелите


Тигъра е измислил нова игра със скачане и няма търпение да я играе с приятелите си. Има само един проблем – приятелите му не умеят да скачат много добре! Точно когато започва да се чувства самотен, Тигъра си намира приятел, който също като него обича да скача.

„Най-добри приятели” е за същността на приятелството


Най-добрите приятели Пух и Прасчо правят всичко заедно. Но един следобед става така, че всеки преживява свое малко приключение. Накрая те научават, че най-добрите приятели може да се забавляват и когато са разделени и че истинските приятелства устояват на изпитанията на времето.

„Криеница с Пух” е за това да познаваш приятелите си


Мечо Пух и приятелите му решават да играят на криеница и мечето жуми. Той ги търси на любимите си места, но без успех. Къде ли може да са приятелите му? Пух няма никаква идея... докато не разбира, че може да види нещата от съвсем друг ъгъл...