.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Приказка за коледната елха, или как да я опазим от детето и обратното

Антония Михайлова | преди 3 години
2110946344.jpg
Снимка: LadyZone.bg
Ценни съвети от един препатил палавник, за да посрещнем коледните празниците без премеждия

Здравейте отново, уважаеми родители, добри мами и татковци. Както сами се досещате, темата, на която днес искам да ви обърна внимание, е Нейно Величество Коледната елха. Или как по-точно да я опазите от нас, палавите и любопитни малчугани, като моя милост, изневиделица озовали се на прага на 5-тата си годинка. Е, не че нашата безопасност е по-маловажна от тази на украсената елха, но, нали се досещате, едното има връзка с другото.

И така, украсихме коледното дръвче. Наредихме лъскавите украси, окичихме клонките с ангели и камбанки, поставихме на върха голямата златна звезда и... поканихме Дядо Коледа за страж пред елхата. Не е истински, но пък е очарователен с гъстата си бяла брада и високата си островърха шапка. Още не мога да си намеря място от щастие, че имаме такава пъстра "вълшебница", носеща радост и празнично въодушевление на всички у дома.

Но да се върна на някои мерки за безопасност, които са необходими за опазване както на коледния интериор, така и на доброто настроение, усмивката и здравето на малките беладжии, като мен.

Обръщам най-напред внимание на избора на място. Съдейки по себе си, силата, възможностите, изобретателността и любопитството на малкия човек нарастват с всяка следваща година. Това изисква мястото, където ще бъде разположена елхата, да бъде съобразено с повишаващия се разрушителен потенциал на детето. Ако преди е било достатъчно елхата да е нависоко, то тази година, разположена на същото място, в повечето случаи същата вече не би била недосегаема. Хлапето е пораснало на сантиметри, ръцете му са станали по-чевръсти, а мисълта – изобретателна. Така че преценете: или избирате още по-високо и трудно за достигане място, или залагате на несигурния път на убеждението и предупрежденията от типа на:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?