За всички деца, които правят първите си стъпки в четенето, и за техните родители, които желаят да превърнат пътешествието в света на буквите в забавно и приятно занимание, издателство „Егмонт България” представя колекцията „Приказки на глас”. Поредицата се състои от 12 книги с твърди корици с историите от филмовата класика на „Дисни”. Те са пресъздадени с красиви илюстрации и не само – всяка книга съдържа и аудиодиск с приказката, прочетена от театрален актьор. Какъв по-хубав подарък за малките читатели, които прохождат в непознатия свят на буквите и книгите?


Изданията от колекцията „Приказки на глас” ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 11,90 лв. Те включват книгите „Пинокио”, „Цар Лъв”, „Книга за джунглата”, „Аладин”, „Бамби”, „101 далматинци”, „Питър Пан”, „Ариел”, „Пепеляшка”, „Спящата красавица”, „Снежанка” и „Красавицата и Звяра”. Благодарение на тях детето не само ще има възможност да преживява магията на историите отново и отново, но и ще се научи да извлича удоволствие от четенето.


Но не е само това. Според педагози и възпитатели слушането на аудиоприказки носи редица ползи. Доказано е, че то подобрява способността за концентрация и възприемането на думите и езика. Помага и за обогатяване на речника на детето и научаването на правилно изговаряне и произнасяне на по-сложните словосъчетания. Чрез аудио-книгите децата развиват също така усещането си за емоционално изразяване – опознават нюанси, дълбочини, цялото богатство на изразяване на емоциите. Слушането на аудиоприказки поощрява и развитието на въображението и креативността. То не може да замести четенето заедно с родител, но го подпомага, допълва и обогатява. И е приятно занимание, с което може да изпълните дългите часове на път. Да не забравяме и ползите за родителите – докато децата слушат аудиоприказки, вие може да сготвите или да шофирате.

Как да спечелите комплекта от 12 книги "Приказки на глас" >>>

 



В новата ни игра ви даваме възможност да спечелите всички 12 книги от колекцията „Приказки на глас”! Отговорете на въпроса: „С кое издание (или издания) свързвате „Егмонт България?” Отговорът си оставете като коментар под статията.

В конкурса участвате само с един отговор до 11 октомври 2013 година.

Името на един късметлия ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук.
 

Кой спечели в предния ни конкурс >>>

 

 

За да спечелите пълен комплект от книгите с Мини Маус, трябваше да отговорите на въпроса - „Имате ли запазен моден аксесоар като Мини и кой е той, ако да?” Коментарите заваляха, но...

жребият определи двамата късметлии:

 


marina8818

g_jankova

Молим да изпратите трите си имена/потребителско име, адрес и телефон на [email protected], за да получите наградите си!