Няколко правила за безметежен котешки живот сред хората, споделени от първа ръка... или по-скоро лапа.

1. Ако два пъти заплашително ви изкрещят "Не там!", докато кротко и по котешки си гризете кабелите за интернета, задължително пробвайте и трети път. Може пък да мине.

2. В пристъп на мързел, хората често не стават, за да си поиграят с котето, а лежейки се опитват да ви излъжат. Мърдат с ръка под завивката и искат да си помислите, че техните ръце са всъщност живи и мистериозни гадинки. Не им вярвайте! Според слухове, домърмяукани от други котки, хората се правят на креватни мишки. Същите слухове подхранват твърденията за съществуване и на килимени и картонени мишки. Били най-вкусните мишки на света, но все още нито една котка не е успяла да хване такава мишка. Наказанието за омаловажаването на вашия котешки интелект е драскане и хапане именно на тези ръце, които се опитват да объркат добре построения ви хармоничен безмиши свят.

3. Всяка картонена кутия е потенциално удобно място за обитаване и трябва да бъде завладяно. Ако ви омръзне просто да си лежите в кутията, започнете да драскате и да превръщате стените й в хиляди малки хартиени парченца. Хората обожават подовете в къщата им да са обсипани с тази декорация. Често дори си ги събират с метла и лопата и ги прибират в пликче.

4. Най-удобните места за контрол са тези, които са най-високо. Покатервайки се там, сте не само в безопасност, но можете да наблюдавате домашното движение във всички посоки. Стремете се най-високите места да са труднодостъпни, вследствие на което и прашни. Разходете се по цялата повърхност, за да съберете колкото се може повече прах с козината си. Човеците обичат някой да чисти вместо тях.

5. Ако продължително и протяжно мяукате пред затворена врата, все някой ще дойде да ви отвори. За всеки случай обаче отново си помислете дали изобщо искате да излезете през нея. Подходящо място за мислене е прагът между двете помещения.

6. Гледайте възможно най-миловидно. Така със сигурност всяка направена от вас беля бързо ще бъде забравена.