.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ползите от реминерализиращия гел за детските зъби

| преди 3 години
зъби
Снимка: iStock
Tози слой не само прави зъбите да изглеждат по-бели и гладки, но и отблъсква бактериите

Използването на реминерализиращ гел/мус за детските зъби е съпътстваща грижа към миенето на зъбките. Освен него, за здравината и красотата на детската усмивка са важни начинът на хранене и гените. Именно тези два фактора предопределят в най-голям процент как ще изглеждат детските зъби. Гените определят дебелината на емайла. А този фактор стои на първо място в борбата с кариеса. Храненето е важно още от зародиш, т. е с какво се храни бременната майка. В този период майката залага здравината на зъбите на своето бебе. А заложени тогава, те цял живот ще бъдат здрави.

Използването на паста за зъби добавя флуор и реминерализира състава на зъбите. Това, заедно с четката, е основата грижа, която малчуганите полагат за своята устна кухина. Не бива да се забравят и редовните прегледи при стоматолога, както и използването на вода за уста и конец за зъби. Какво още обаче можем да направим за здравината на детските зъби?

Използването на реминерализиращ мус или гел възстановява минералният баланс на деца, които имат недостатъци на слюнката (ксеростомия) или ако стандартните грижи за устната хигиена са затруднени и не се приемат. Тези мусове са подходящи и за възрастни, особено след избелване, професионалнао почистване на зъбен камък, почистване на кореновата повърхност и кюретаж, или дентинова свръхчувствителност.

Геловете са за домашно ползване. Употребата им е лесна. Един от плюсовете му е, че покрива зъба със супер тънък защитен слой. Не случайно често наричат тези продукти течен емайл. Този слой не само прави зъбите да изглеждат по-бели и гладки, но и отблъсква бактериите. Подходящите за деца мусове могат да редуцират началните форми на кариес, защото заглаждат възникнали пукнатини, грапавини и пори в емайла. Музът се прилага след измиване на зъбите. Чистите повърхности абсорбират по-добре полезните вещества в продукта. Втрива се с четка или с пръст. Децата приемат това като много забавна игра. Поставя се в основата на зъбите, като не бива да забравяте и междузъбното пространство.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?