„Подари усмивка в коледна кутия” е дарителската ни инициатива, организирана от Националната асоциация за приемна грижа. Целта е да бъдат зарадвани деца в бедни семейства.

Да зарадваш дете всъщност е лесно. Техният свят е пълен с въображение, цветове и магия, които само чакат лекото побутване, което ще ги случи. А това могат да направят възрастните. Особено тези, които не са забравили калко много те самите са се радвали на подаръци и какво вълшебство е детството. 

Какво можете да направите?

1. Изберете възраст на детето, за което искате да направите подарък (0-1 г., 1-3 г., 3-7 г., 7-12 г., 12-15 г., 15-18 г.), както и дали подаръкът ще е за момиче или момче.

2. Опаковайте подаръка в кутия.

3. Напишете на кутията възрастта на детето, за което сте направили подаръка, както и неговия пол (момиче, момче).

4. Изпратете кутията по пощата до Областната пощенска станция - Обработващ възел на адрес:
9700, гр. Шумен,
ОПС ШУМЕН - ОВ,
за Гинка Илиева.
Срокът за изпращане: 13.12.2015 г.

Какво ще се случи след това?

Координаторите на Националната асоциация за приемна грижа ще имат грижата да проучат предварително кои са децата, които живеят в бедни семейства. Те ще организират доставянето на подаръците дни преди Коледа. Там, където е възможно, ще направят и снимки.

Какво може да сложите в кутиите - идеи за подаръци

В кутията на най-малките  - дрънкалка, козметика за бебета, пелени, мокри кърпи, бебешки дрешки и др.

В кутиите за деца от 1 до 7 год. - книжки с приказки, книжки за оцветяване, цветни моливи, флумастери, тетрадки, карти „Черен Петър“, образователни игри, скицник и бои, кукли, плюшени играчки, хармоника, топка, въже за скачане и др. играчки за игра на открито.

Младежи от 12 до 18 г. -  книга, музикални слушалки, козметика, модни аксесоари, таен дневник, несесер и др.

Ако добавите различни лакомства в кутиите, ще направите детските очи още по-блестящи.

Молбата на организаторите е в кутиите да не се слагат употребявани или повредени вещи, дрехи втора употреба и играчки, свързани с насилие (пистолети, саби, ножове и други). Често се случва благотворителността да бъде криворазбрана, като отърваване от старите и ненужни вещи.

Нека заедно се погрижим да грейнат усмивки на детските лица!