Какво прави добрата домакиня перфектна? Ето няколко съвета за това как да накарате гостите си да се чувстват специални и да не им се иска да си тръгват от дома ви.

В спалнята за гости

1. Преди гостите ви да пристигнат, нагласете подходяща температура в помещението. Ако сезонът е студен, погрижете се да има допълнителна печка.

2. Поставете будилник и нощна лампа на шкафчето до леглото. Освободете малко място в гардероба, ако е претъпкан с ваши лични вещи.

3. Купете някои интересни списания или нова книга, в случай че на някой от гостите ви му се прииска да почете преди сън.

4. Оставете кутия с бисквити на бюрото. Заредете и минерална вода и някаква безалкохолна напитка. За придържащите се към здравословното хранене пригответе фруктиера със свежи плодове и оставете нож и салфетки до нея.

В банята

1. Почистете банята добре. Задължително поставете освежител за въздух и допълнително руло тоалетна хартия.

2. Мислете като хотелиер. Сложете малки, красиви сапунчета и чаши за изплакване на устата до умивалника. И много хавлии – за баня, за ръце, за лице.

Храна и забавления

1. Уведомете гостите си предварително за това какво сте планирали за престоя им в дома ви. Ако възнамерявате да ги водите на поход, добре е да са предупредени, за да се оборудват подобаващо.

2. Разберете дали някой от гостите ви е на диета, за да съобразите менюто с нея. Ако има и вегетарианци, пригответе нещо специално за тях.

3. Ако прецените, че времето няма да ви стигне, за да приготвите всичко сама, не си правете експерименти, а просто купете част от ястията от най-близкия магазин или ресторант. Или направо заведете гостите си на вечеря в заведение.