У дома имате малчуган, който тепърва се учи да пише и смята? Тогава със сигурност най-новите книги от поредицата „Забавни уроци с...” на издателство „Егмонт България” ще ви бъдат от голяма помощ.

Изданията са четири, разпределени в две възрастови групи (за деца между 5 и 6 години и между 6 и 7) и подготвени от екип специалисти. В две от тях в ученето помагат любимите принцеси на „Дисни”, а в другите две – симпатичните автомобилчета от анимационния филм „Колите”.
Книгите са така създадени, че да улеснят възприемането на нови знания в предучилищна възраст. Благодарение на игрите, страниците за оцветяване, лепенките и забавните упражнения, които съдържат, детето ви ще усвоява с лекота и увереност. Като работите по занимателните книги заедно с него, вие ще му помогнете да развие вярата в себе си, да упражни нови и да затвърди стари знания, докато се забавлява. А щом се справи успешно с всички задачи, може да напишете името му в специалната грамота, която се открива в края на всяка от книгите, и по този начин ще го поощрите да трупа с желание нови знания. Сега да разгледаме по-подробно четирите занимателни книги за любознателни деца.

Забавни уроци за деца между 5 и 6 години



Всяка малка принцеса може да провери уменията си по писане и смятане в компанията на любимите си героини с книгата „Забавни уроци с принцесите”, предназначена за деца между 5 и 6 години. В 64-те цветни страници на изданието са поместени множество увлекателни задачи, забавни игри, страници за оцветяване и пъстри лепенки. Малчуганите ще могат да последват Пепеляшка, докато търси приятелите си из замъка, да се гмурнат в морските дълбини с Малката русалка Ариел или да се разходят из горския лес със Снежанка. Същевременно ще научат много нови думи и ще упражнят уменията да си да броят до 20.



Но, ако искате да събудите интерес към учението в някои малък почитател на автомобилите, най-добре е да направите това с книгата „Забавни уроци с колите”. Очакват го най-различни задачки с писане и смятане за деца между 5 и 6 години, страници за оцветяване и страхотни игри със Светкавицата Маккуин, Матю и техните приятели от Радиатор Спрингс. Многобройните цветни лепенки ще направят препускането по страниците още по-вълнуващо.

Забавни уроци за деца между 6 и 7 години



Шейсет и четири чудесно илюстровани страници със забавни езикови и математически задачи, любопитни загадки, страхотни игри и страници за оцветяване се откриват в книгата „Забавни уроци с принцесите” за деца между 6 и 7 години. И тук на помощ при ученето се притичват най-обичаните героини от анимационните филми на „Дисни“. Да не забравяме и многобройните цветни лепенки, които са част от задачите в книгата. Докато следят с интерес историите с Аврора, Тиана и Бел, децата ще научат нови думи и ще се упражнят да пресмятат до 10 с лекота.



Същевременно всеки малък фен на „Колите“ ще се забавлява истински, докато упражнява математическите и езиковите си познания със „Забавни уроци с колите”. Страниците на изданието са изпъстрени с популярните герои на колела и съдържат множество увлекателни задачи за деца между 6 и 7 години, забавни игри, задачи за оцветяване и много лепенки.