Със снежни юмручета Коледа потропва на вратите ни и ни подсеща, че времето за подаръци е настъпило. По-точно времето за избор на подаръци. А тези, които очакват празниците с най-голямо нетърпение, именно заради подаръците, са най-мъничките, най-милите същества на планетата – децата.

Ако ще гостувате на бебе

и все още се чудите и не знаете какво да му подарите, като мама на малък Мишо, ви предлагам няколко полезни съвета и идейки:

Какво обичат децата най-много? Разбира се – играчките!

За играчките съм писала неведнъж. Само ще напомня винаги да обръщате внмание върху етикетчето, което удостоверява безопасността на стоката, както и върху цифричката, посочваща към коя възрастова група деца е ориентирана играчката.

За най-малките ангелчета – от 0 до 1 годинка,

например музикална играчка за креватчето, спално комплектче, слинг или кенгуру, а защо не килимче-гимнастика.

 

Комплект шишенце и биберонче + антиалергична плюшена играчка + одеалце + терлички и ръкавички за новородено би бил също превъзходен и полезен подарък. Марката Baby Bоw предлага подобни комплектчета и най-лесно може да ги купите или поръчате от Baby Mall.

Снимка: babybow.co.za

Между 1 и 2 годинки >>

Между 1 и 2 годинки детето предпочита играчки от типа на кубчета за строене на кули, рингове за нареждане, топки за ритане и търкаляне. Това е и период, в който мъникът обожава да бута пред себе си столчета, канапета, масички на колелца. Затова може да се спрете на камионче или детска количка. Пеещи играчки, музикални книжки или такива с твърди корици с илюстрации от пъстри коледни мотиви също биха били прекрасен избор за подарък. Мили подходящи подаръчета са джуджета, самият дядо Коледа и, разбира се, добрите стари плюшени мечета с коледна шапчица.

За 2- и 3-годишните мъници >>

Разноцветни моливчета и книжки за оцветяване пък са подходящ подарък за малките художници на 2 годинки.

 

Шейна, люлеещо се конче или еленче страхотно ще зарадват малчуганите, навършили 3 годинки.

 

 

За по-големите >>

За по-големите палавници - плейстейшън, книга-игра или богато илюстрована енциклопедия са добър избор, който ще ги пренесе в любимия им свят на знанията и... приключенията.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Практични съвети за избора на дрешки вижте тук >>