Коледен дух не са пуснали на промоция в никоя от големите хранителни вериги.

Коледен дух не продават за домакински нужди само по 5 бутилки на човек.

Коледен дух не откриват с тържествено прерязване на лентата.

И точно затова той може да бъде открит нявсякъде около нас, и най-вече - вътре в самите нас.

Защо да чакаш някой друг да стори коледното чудо, като можеш и сам да бъдеш този вълшебник? Спомни си празниците в детството. Със сигурност тогава не ти е трябвало нищо специално, за да се почувстваш празнично зареден, енергичен и щастлив. Дори обикновените хартиени снежинки са били достатъчен повод за блясък в очите. А спомняте ли си гирляндите, които сами си правехме от лентички разноцветни гланцови блокчета, свити на халки? Или пък сурвачките от увита във вълна дрянова пръчка, закичена с наниз от пуканки и сухи люти чушлета? И играчките, които бяха истински забавни, без да са космически технологии. Без пози, без излишен блясък и суета.

Нека тази година бъде по-коледна от всяка друга! Ей, така - напук на всички грижи и трудности, които ни заобикалят. А напук на странното време навън да си тананикаме "Шаро и пърият сняг".

Въпреки че още няма сняг, а дъждът ни напомня повече за пролетта, отколкото за зимата, коледните и новогодишните празници бавно, но категорично наближават. И ако още не ви е завладяло коледното настроение - хеееееей, време е!

Още ли нямаш празнично настроение? Аз имам и за теб. Давам ти го цялото, защото знам как и с кого да си генерирам още.