Два комплекта меденосладки карти - „Растенията и животните” и „Земята”, вече могат да се открият в книжарниците благодарение на издателство „Егмонт България”. Те представляват красиво илюстровани образователни карти със задачи и пъзели за деца. Цената на всеки е 9,90 лв.


Комплектите са идеален подарък за любознателните малчугани над тригодишна възраст. Състоят се от 27 образователни карти с любопитни факти от света на животните и растенията и на Земята. Всяка една от картите е илюстрована с някой от обитателите на Голямата гора - Мечо Пух или някой от неговите приятели. Занимателните задачи, с които са изпълнени, развиват фината моторика, умението за концентрация и творческото мислене на децата и могат да бъдат изпълнявани многократно.

Комплектите съдържат още маркер с гъбичка за почистване. А картите от тях са подходящи за игри дори навън или на път. Сега, да разгледаме по-подробно всеки един от комплектите...

Растенията и животните

С този меденосладък комплект от занимателни карти децата ще опознаят света на растенията и животните. Ще научат по какво се различават бозайниците от влечугите, колко чифта крака имат насекомите, откъде произхождат дърветата и какви форми могат да имат листата им.

Земята

Благодарение на меденосладките карти от комплекта „Земята” малчуганите ще узнаят колко прекрасно и специално място е нашата планета. Ще разберат, че тя е възникнала преди много, много години и се движи непрекъснато, макар че не може да се усети. И че се променя непрекъснато, както и нейните обитатели по време на различните цикли – деня, сезоните и годините.