Подаръци ще има за всички от сърце… Така се пееше в една коледна песен. Всъщност подаръците са част от празниците, която ни прави истински щастливи. Преди да видим подаръка обаче, първото нещо, на което обръщаме внимание е опаковката, която е почти толкова важна, колкото и него. А направена собственосРъчно, тя доставя истинска радост за окото и душата. Ето нашите празнични предложения за сРъчно опаковане на подаръци:

Как да си направите опаковка елха:
За целта са ви нужни – опаковъчна или цветна хартия, ножица, макетно ножче, молив и естествено подарък.

Направа:

Ако не сте сигурни в уменията си по рисуване, то направете предварително шаблон с формата на елха. Естествено съобразете големината й с големината на подаръка. Изрежете я с помощта на ножица.

Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg
Вземете шаблона и го наложете върху опаковъчната хартия, на мястото, което сте предвидили за лицева страна на подаръка. Очертайте контурите на половината от елхата, така че да се отпечатат върху хартията, както е показано на снимките.

Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg


Изрежете очертания контур на елхата с макетно ножче. Това, което остава да направите е да прегънете и вашата семла, но стилна опаковка е готова.

Снимка: LadyZone.bg

Подаръкът вече чака своя щастлив собственик.

Снимка: LadyZone.bg

 

Готови ли сте за една ефектна идея за опаковане на книги, рамки за снимки, тефтери, органайзери и фотоалбуми? На какво ви приличат опакованите на снимката книги? Я, погледнете малко по-отдалече…

Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg

Да – досетихте се. Няколко подредени една върху друга и опаковани в подходящите принтове книги, могат да изглеждат точно като сандвич.

За целта са ви нужни: в зависимост от големината на подаръка, листове бяла хартия, подходящи принтове (питка хляб със сусам, шунка, домати, зелена салата, кашкавал, пържени картофки и т.н.), които да разпечатате, ножичка и тиксо. Всичко друго остава въпрос на въображение Снимка: Thinkstock/Guliver Photosи опаковане.

За накрая сме оставили друга зрелищна опаковка, само че този път, подходяща за бутилка изискано вино. Всичко, от което се нуждаете, за да си я направите са лист хартия формат А4, линия, молив, тиксо и ножица.

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg

С помощта на молив и линийка разграфете целия бял лист на колонки от по един сантиметър. Преди да изрежете с ножицата, едната част от лентите трябва да останат и да формират нещо като рамка, която да придържа конструкцията.

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg

Другата част от лентите залепете за основата на листа, както е показано на снимката. Финалната стъпка е да увиете бутилката с вино, да го поднесете ефектно и да го изпиете с настроение.

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg