Новият брой на „Макрокомикс” на „Егмонт България” е вече тук. Сто деветдесет и две пъстри страници с приключенията на героите от Дъкбург очакват почитателите на изданието. Страхотните комиксови истории в него ще им доставят редовната порция смехотерапия и ще ги занимават с часове.

На Доналд Дък му е писнало от модерните технологии в първата история от новия „Макрокомикс”. Но какъв таен агент би бил без всичките спасяващи положението джунджурии? Той е добре оборудван за новата си мисия заедно с Фетри. Двамата трябва да прогонят един доста странен призрак и да помогнат за шпионирането на опасна престъпна организация. Звучи като детска игра за двама опитни тайни агенти... но дали е така?

За разлика от Доналд, Мики Маус обожава технологиите. Вторият комикс разказва как той попада в града на най-модерните изобретения Авангард Сити и е най-щастливият мишок на света! Но дори и най-добре уреденият технологичен рай може да потъне в хаос, ако бъде атакуван от зъл гений като Фантома Блот. Какво ли чудо е изобретил зловещият престъпник този път? Ще научите само от новият брой на „Макрокомикс”.

Чичо Скрудж също е много изобретателен и постоянно му хрумват нови идеи. Но те не винаги водят до добро, става ясно от изданието. Два от плановете му за забогатяване наистина се объркват – телевизионното шоу на всезнаещия учен Лудвиг фон Дрейк зарежда с нови тактики бандата Бийгъл, а сделка със съмнителен бизнесмен... лишава най-богатия паток на света от парите му. Дали Скрудж Макдък ще съумее да се измъкне от поредната напечена ситуация? Отговорът отново се крие сред страниците на „Макрокомикс”!


Комиксовите книги с героите на "Дисни" от Дъкбург се четат навсякъде по света. Те имат дълга история и макар да са предназначени за деца, сред най-големите им фенове са възрастните. В България „Макрокомикс” излиза от 2010 г., изданието е с месечна периодичност.