Адриан Мъри е баща на две малки очарователни хлапета. Благодарение на фотообектива и своя усет към снимането той успява да улови красиви мигове от тяхното ежедневие. Неговата носталгична гледна точка сякаш ни връща назад в нашето собствено детство, изпълнено с радост, вълнение и любопитство към всичко, което ни заобикаля. 

Една сутрин Адриан и съпругата му Мишел се събуждат и с ужас установяват, че 10-месечният Емерсън лежи в безсъзнание в креватчето си. След три дълги, бавни и тягостни дни на изпитания, сълзи и молби в болницата, най-сетне идва и добрата вест - синът им ще живее! След този тежък удар и дълбоко драматичен момент в живота на Адриан, бащата с пълна сила осъзнава колко крехък може да бъде човешкият живот; че всички сме смъртни на този свят, дори и децата ни.

От този момент нататък Адриан започва да снима всеки един красив момент от ежедневието на своите малчугани. За утеха. За радост. Напук на времето и отиващото си детство. Заради онези съкровени мигове, които завинаги остават в най-милите ни и безценни спомени…