Джейд Бийл от Аризона има едно дете. Започва да публикува свои снимки във фейсбук, които разкриват без никаква дигитална обработка белезите и несъвършенствата, последвали от бременността и раждането на сина й Sequoia, който в момента е на 16 месеца.

Това е самата Бийл



Под много от снимките й във фейсбук можете да откриете мисли като „Няма нищо по-красиво от жена, която носи живот”, „Ти каза, че някога съм била красива. Аз казвам, че съм по-красива, отколкото някога съм си мечтала да бъда” и т.н.



Страницата й в социалната мрежа, както и сайта й, вдъхновяват много други жени, които искат да се снимат такива каквито са – по време на беменността си, както и след нея – с всички стрии, белези, сбръчкана кожа, качени килограми . Основната идея на Джейд е да развенчае закостенелите схващания на обществото, че жената трябва да влезе във форма и да отслабне веднага след раждането. След като Бийл събрала толкова последователки, решила да събере и всички фотографии в книга „Проект Красиво тяло” (“A Beautiful Body Project).

За Джейд Бийл тялото на майката е най-съвършеното, което може да съществува на земята



Да обвиняваш майките, че не отслабват след раждането може да породи усещане за провал, а да бъдеш майка е достатъчно предизвикателство”, казва Джейд Бийл допълвайки „Ние показваме една епидемия от жени, които се чувстват недостойни да се нарекат красиви.”

Очаква се книгата да преобърне представите на медиите и обществото за това как трябва да изглежда перфектното женско тяло след раждане.



Идеята толкова се понравила на бъдещи и настоящи майки, че изданието, ще бъде финансирано изцяло от дарения на доброволци.