Появата на първото дете е едно от най-невероятните неща, които могат да се случат на една жена. Преди раждането е трудно да си представим от какво точно ще се нуждае нашето бебе, а когато вече се появи ни се струва като непреодолимо предизвикателство. Усещане за провал, породено от чувството за неготовност. За да избегнете подобни ситуации, съветваме ви да се консултирате с приятелки и роднини или просто да се поразровите в Интернет. Списъците сами ще се озоват пред очите ви.

Когато отхвърлите нещата от първа важност, не забравяйте и следващите пет съвета, които ще споделим с вас. Списъкът по-долу не е на живот и смърт, но определено би улеснил ежедневието на всяка млада майка. Успех!

1. Слинг

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Веднага след раждането ще разберете, че носенето на едно бебе трябва да бъде максимално комфортно както за вас, така и за него. Слингът предлага именно това. Добрата новина е, че съществуват стотици модели и то на достъпни цени, а ползата от подобен артикул е невероятна.

2. Възглавница за кърмене

Ако не ви се иска да научавате колко силни могат да бъдат болките в гърба, добре е да си набавите възглавница за кърмене. Все пак храненето на малчугана ще бъде често, което предполага търпение и удобна стойка.

3. Кърпа/дрехи за оригване

За това можете да използвате и стара тениска или кърпа, които обаче задължително трябва да поддържате чисти. Вероятно знаете колко често бебетата се лигавят и връщат храна. Ако не искате това да засяга дрехите ви, подгответе се с нещо практично. Повярвайте ни, определено ще имате нужда от нещо такова.

4. Комплект за първа помощ

Снимка: http://funkyconcepts.com/

Всяка майка се притеснява за здравето и безопасността на отрочето си. Понякога дори повече, отколкото е нужно. За да бъдете спокойни обаче, съветваме ви да си набавите един хубав бебешки комплект за първа помощ. В него ще намерите различни лосиони и кремове, мокри кърпички и най-важното – термометър. Така, щом се обадите на педиатъра си, веднага ще можете да кажете какви точно са опасенията ви и дали бебето ви има висока температура, улеснявайки го максимално в поставянето на диагноза. Което от своя страна ще гарантира и вашето спокойствие, разбира се.

4. Бебешка нокторезачка

Често новородените се нараняват размахвайки ръчички, макар и ноктите им да са съвсем малки и крехки. За да предотвратите това неприятно стечение на обстоятелствата, предлагаме ви да инвестирате в една хубава бебешка нокторезачка. Ще видите колко ще ви улесни една такава вещ.