Четири нови книги на издателство „Егмонт България” учат децата как да рисуват любимите си анимационни герои. Това са книгите с шаблони „Мечо Пух”, „Колите”, „Барби” и „Самолети”. Всяка една е с твърди страници и съдържа 8 шаблона за рисуване, с чиято помощ малчуганите могат да направят оригинални картички или плакати и да украсят стаята си. Нека сега да надникнем във всяка една от тях...

Мечо Пух


Много нови и интересни неща за веселото мече Пух и неговите приятели от Голямата гора разкрива тази чудесна книга с шаблони. Именно те ще помогнат на децата да нарисуват самостоятелно Мечо Пух, Прасчо, Тигъра, Зайо, Йори, Бухала, Кенга и Ру и Гофера.

Барби


Книгата ще запознае децата с различните професии на Барби и колко много неща умее да прави тя. Шаблоните ще им помогнат да създадат различните нейни образи – балерина, сладкар, ветеринарен лекар, инструктор по танци, булка, поп звезда, автомобилна състезателка, мажоретка.

Колите


Помогнете на детето на нарисува Маккуин и Матю с помощта на шаблоните от книгата за любимите автомобилчета. Освен тях двамата малчугана ще може да се забавлява с рисунки на Сали, Док, Сардж, Луиджи, Мак и Краля.
 

Самолети

Изданието съдържа любопитни факти за Дъсти, Рипслингър, Ел Чупакабра и другите състезатели. Шаблоните в него ще помогнат на децата да нарисува не само тях, но и Скипър, Ишани, Булдог, Рошел, Ехо и Браво.


Как се използват книгите

Разгърнете внимателно страницата, на която се намира шаблонът, по който детето ще рисува. Поставете шаблона върху лист хартия. За да е по-лесно, използвайте корицата като подложка. Малкият художник вече може да започне да повтаря контурите, за да получи картинката, която да оцвети. Вместо моливи и флумастери може да използва червило, сенки и дори крайчеца на гъба, потопена в цветна боя. Получените рисунки може да закачи на стената в стаята си, да залепи върху тетрадки или да подари на приятелите си. Всеки един от шаблоните може да се използва многократно.