.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Могат ли и бабите да кърмят?

| преди 2 седмици
Кърмене
Снимка: iStock

Баба във Виетнам кърми внучето си - това не е изключение. По-скоро често срещана практика в много култури. Хората са любопитни как е възможно това. Това не е само акт на любов, но показва и многото възможности на женското тяло.

Производството на кърма е свързано с предлагането. Гърдите могат да продължат да правят мляко за неопределено време, стига да има търсене за него. Нарича се релактация.

За случаите, в които бабите поемат кърменето, много хора се чудят дали и менопаузата не е фактор, който оказва влияние. От SOS Lactation (организация на International Board Certified Lactation Consultants със седалище в Хюстън) отговарят така - "Хипофизните жлези са важни при производството на кърма. Но менопаузата не ограничава способността им да функционират. Така че, да, дори след менопаузата все още е възможно женското тяло да се произведе достатъчно мляко, за да се изхрани бебе."

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?